Lujza

Hídlap

QR kódos játékkal, fantasy regényekkel is ismerkedtek az esztergomi József Attila Általános Iskola diákjai

Minden évben február 14-én tartják a Nemzetközi Könyvajándéknapot, melynek célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségét a könyvekhez, ezáltal megszerettessük az olvasást. Idén az esztergomi József Attila Általános Iskola a járványhelyzet ellenére is változatos programokkal készült.

Hirdetések

A 2012 óta szerveződő akcióhoz február 12-én csatlakozott az esztergomi intézmény. Tájékoztatásuk szerint sajnos idén a könyv cserebere, illetve a könyvgyűjtés elmaradt, mégis emlékezetessé varázsolták a fiatalok napját. A Helischer József Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosai ellátogattak az alsó és felső tagozatosokhoz: a kisebbek meséket hallhattak tőlük, míg az idősebb korosztály tagjai fantasy regényekkel ismertek és egy érdekfeszítő QR kódos játékot is kipróbálhattak.

A 4.a osztályosok a délelőtt folyamán könyvbemutatókat tartottak. Minden osztályban előkerültek a kedvenc könyvek, ezekről szívesen meséltek egymásnak a diákok és vitathatatlan, hogy sokan kedvet kaptak az olvasáshoz. Az 1. és 2. osztályosoknak rajzversenyt is meghirdetett az iskola, melynek témája természetesen a könyv volt, a nagyobbaknak pedig olvasásversenyt szerveztek.

Tartalmasan telt február 14-e és összességében elmondható, hogy felkeltették és megerősítették minden korcsoport könyvek és olvasás iránti érdeklődését.  

(Forrás és kép: Esztergomi József Attila Általános Iskola)

Hirdetések