Nyolc csolnoki helyszínen csatlakozhatunk rá az ingyenes, nyílt WIFI hálózatra

Korábban megírtuk, hogy a csolnoki önkormányzat is WiFi4EU-utalványt nyert az Európai Bizottságtól. Most bejelentették, hogy melyik az a nyolc helyszín, ahol rácsatlakozhatunk az ingyenes vezetéknélküli hálózatra.

Korábban megírtuk, hogy a csolnoki önkormányzat is WiFi4EU-utalványt nyert az Európai Bizottságtól. Most bejelentették, hogy melyik az a nyolc helyszín, ahol rácsatlakozhatunk az ingyenes vezetéknélküli hálózatra.

A WiFi4EU Európai Uniós kezdeményezés egy olyan támogatási rendszer, melynek célja, hogy a helyi lakosok és látogatók kiváló minőségű és ingyenes internet-hozzáféréssel rendelkezzenek a helyi közélet központi helyszínein.

A csolnoki önkormányzat tájékoztatása szerint a Kossuth Lajos Művelődési Ház előtti téren, a Rákóczi téren, a Szent János parkban, a templom előtti téren, a sportcsarnok és az uszoda előterében, a faluház udvarán, a Bányász Művelődési Háznál, illetve a focipályánál lehet rákapcsolódni a „Csolnok WiFi4EU” nyílt hálózatra.

A csatlakozáskor nem kell jelszót beírni és hitelesíteni sem kell, viszont néhány dolgot tudni kell a használatáról. Mivel nyílt, így néhány készülék jelezheti, hogy nem biztonságos a kapcsolat és hogy az így elküldött adatokat bárki láthatja.

A felhasználó a sikeres kapcsolódást követően egy HTTPS, azaz titkosított fogadóportálra jut, ahol az internethez való csatlakozás engedélyezése történik. A felcsatlakozás után a készülékeken egy felugró ablak jelenik meg, ahol el kell fogadni a felhasználási feltételeket, ezután pedig már használhatjuk az internetet.

A jóváhagyás, tehát a felhasználási feltételek elfogadása mindenképpen szükséges ahhoz, hogy működjön a hálózat. Néhány régebbi eszközön a felugró ablak nem jelenik meg automatikusan. Ilyenkor el kell indítani egy böngészőt és betölteni egy tetszőleges oldalt, ami előtt megjelenik a portál felület. A metódus innentől kezdve ugyanaz, felhasználási feltételek elfogadása, majd csatlakozás.

Az önkormányzat arra is felhívja a figyelmet, hogy sikeres kapcsolódás után egyhuzamban 2 órán keresztül használhatjuk a WiFi-t, ha lejár ez az idő, akkor újra csatlakozni kell a hálózathoz.

(Forrás: Csolnok község hivatalos oldala)

(Borítókép: Pixabay.com)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Szóljon hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!