Lujza

Hídlap

Ápolók napja alkalmából virágcsokorral köszöntötte Rétvári Bence a váci kórház igazgatóit

„Az ápolók napja alkalmából a váci kórház igazgatójának és ápolási igazgatójának köszöntem meg munkájukat, hogy már több hullám alatt is védik egészségünket. Az ápolók fizetése tavaly 34%-kal, jövőre 30%-kal emelkedik. Köszönjük helytállásukat!” – közölte Rétvári Bence a közösségi oldalán.

Hirdetések

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére a +Magyar Országgyűlés február 19-ét 2014-ben a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította. Ez a nap egyben Kossuth Zsuzsanna (1817-1854) születésnapja is, aki 1849-ben ő szervezte meg a legelső katonakórházakat. Kossuth Lajos legfiatalabb húga még rossz egészségügyi állapota ellenére is rendületlenül végezte a dolgát, minden kórházat felkeresett és több mint 72 tábori kórház felállításához nyújtott segítséget.

Az ápolók napjával kapcsolatban nem csak Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője tette közzé a gondolatait. Dr. Völner Pál, Esztergom térségének országgyűlési képviselője a közösségi oldalán azt írta, hogy: „Hálásak vagyunk az ápolóknak! Rendkívül fontos munkát végeznek, azaz hivatást gyakorolnak, ezért a kormány négy év alatt 72 százalékkal emeli meg a bérüket.”

(Forrás: szentmargitkorhaz.hu/dr. Völner Pál és Rétvári Bence oldala)

(Kép: Rétvári Bence oldala)

Hirdetések