Lujza

Hídlap

Kihirdették a táti vers- és novellaíró pályázat eredményeit

Ötvenkét pályamű, köztük harminckilenc vers és tizenhárom novella érkezett be a táti Kultúrház által januárban meghirdetett Kép-írás vers- és novellaíró pályázatra – adta hírül az intézmény. A novella kategóriát Schmöltz Margit, míg a vers kategóriát Tóth Gabriella és Mécs Gábor nyerte meg.

Hirdetések

A nemrégiben lezárult pályázat témája egy légifelvétel volt, amely Tát városát és környezetét ábrázolta. Az élénk színekben pompázó mezők, az urbánus környezet és a lágyan kanyargó folyó szimbiózisa sokakat megihletett.

A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen jobbnál jobb írások érkeztek be, de végül megszületett az eredmény:

NOVELLA KATEGÓRIA:

I. helyezett:
Schmöltz Margit – A táti angyaltoll (a nyertes űvet Andresz Kati színésznő olvassa fel. Díjazás: Nádasi Krisz: Hogyan írjunk könyvet?, illetve Rejtő Jenő: A Nevada szelleme című kötetek)

II. helyezett:
Süveg Mihály – A darabokra tört szív (szintén Andresz Kati olvassa fel. Díjazás: Rejtő Jenő: A Nevada szelleme c. könyv)

III. helyezett (megosztva):
Jankai Luca – Leküzdhetetlen akadály / Nágel Zsuzsanna – Parcellák között (Díjazásuk: Krakó László: A Táti-szigetek és természeti értékei c. kiadvány)

VERS KATEGÓRIA:

I. helyezett:Tóth Gabriella (Toga), Mécs Gábor (Hermész) – Tát (Andresz Kati olvassa fel. Díjazás: Molnár Krisztina Rita, Lackfi János: Titkos versműhely, illetve Weöres Sándor válogatott versei c. kötetek)

II. helyezett:Mikó Éva – Hogyan tovább (Andres Kati olvassa fel. Díjazás: Karinthy Frigyes összegyűjtött versei)

III. helyezett (megosztva):
Puizl Attila – Szülőm e kert / Brauer Adrienn – Lennék / Imóhy Balázs – Képen révedek éppen (Díjazásuk: Krakó László: A Táti-szigetek és természeti értékei c. kiadvány)

Vers kategóriában különdíjasok:
Schmöltz Margit – Tát himnusza / Horváth-Tóth Éva – Szárnyaink (A műveket Vereckei Attila zenész, kórusvezető, zenepedagógus zenésíti meg).

A nyertes és különdíjas pályaművekről készített hang- vagy videofelvételeket, várhatóan márciusban teszik közzé a kultúrház oldalán. Ha a járványhelyzet engedni fogja, egy irodalmi est keretében is bemutatják majd a díjazott műveket.

A beérkezett pályaművek itt érhetők el. Érdekesség, hogy az esztergomi Halász Tamás például két verssel is nevezett: az egyik, az Odább Esztergomból bár nem kimondottan kapcsolódik Táthoz, azoknak biztosan tetszeni fog, akik esztergomi lokálpatriótaként kedvelik a királyi várost.

(Forrás: tatkultur.hu)

Hirdetések