Gulyás Gergely: március 15-ig maradnak a korlátozások

„A kormány március 15-ig változatlan formában fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat” - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter február 25-én, csütörtökön a Kormányinfón.

„A kormány március 15-ig változatlan formában fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat” – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter február 25-én, csütörtökön a Kormányinfón.

A politikus kijelentette, hogy a szakértők véleménye egyértelmű, a járvány harmadik hulláma elérte Magyarországot, és a következő egy-két hétben arra is számíthatunk, hogy a vírusszámok tekintetében drámaian romolhat a helyzet. Emiatt a következő tizennégy nap kifejezetten nehéz lesz.

Gulyás Gergely azt is mondta, hogy számos vírusmutáns jelent meg az országban, amelyek lényegesen gyorsabban terjednek az eddigi változatoknál. A miniszter jó hírnek nevezte ugyanakkor, hogy az itthon rendelkezésre álló oltások mindegyike véd a különböző változatok ellen.

A Kormányinfón az is elhangzott, hogy már több mint 425 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt. Aki eddig nem tette meg, március közepéig még kifejezheti a véleményét.

A miniszter az újraindulással kapcsolatban azt mondta, hogy elsőként a kijárási korlátozást kell enyhíteni, a nyitás terén pedig a szolgáltatóipar az első körben szerepel majd. Kiemelte, hogy március 1-jétől kézbesítik a védelmet igazoló kártyákat, de ezekkel kapcsolatban még nincsen semmilyen konkrét döntés.

(Forrás: origo.hu/MTI)

(Borítókép: mediaklikk.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!