Új, tágas, kellemes hangulatú ebédlővel bővült a nyergesújfalui középiskola

„Nyergesújfalu folyamatosan fejlődik! Most a Zafféry Károly Szalézi Középiskola lett szebb és korszerűbb: új konyha, étkező és tantermek várják a fiatalokat és tanáraikat” – mondta dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő február 26-án, pénteken, az intézmény udvarán.

„Nyergesújfalu folyamatosan fejlődik! Most a Zafféry Károly Szalézi Középiskola lett szebb és korszerűbb: új konyha, étkező és tantermek várják a fiatalokat és tanáraikat” – mondta dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő február 26-án, pénteken, az intézmény udvarán.

A politikus elismerősen beszélt a Don Bosco Szalézi Társasága által finanszírozott fejlesztésről, mely véleménye szerint a diákság mellett a pedagógusok javát is szolgálja majd.

Az intézmény tavaly januárban kapta meg az építési engedélyt, a bontás 2020 májusában kezdődött el. Első ütemben a mintegy négyszáz adag kapacitású főzőkonyha, a hozzátartozó étkező, kiszolgáló helyiségek (előkészítők, mosogatók, tálaló, raktár, fagyasztó kamra, iroda és öltöző) készült el.

Szeptemberben a fenntartó jó hírrel szolgált, így a következő ütemre, vagyis két informatikai tanteremre, illetve raktár és szerver helyiségre is forrást biztosított.

Mint azt megtudtuk, a kivitelezést szakáganként szakipari vállalkozók végezték, a munkálatokat a projektvezető és műszaki ellenőrök fogták össze. A generál kivitelezést és a műszaki ellenőrzést az FF Tervezőiroda Kft. végezte, a látványterveket és az étkező arculatát pedig a Pálfalvi Bútor Design készítette el.

„Ezt a beruházást saját forrásból valósították meg – ez is mutatja, hogy az egyház is jó és felelős fenntartója az intézményeknek.” – jegyezte meg a fejlesztés kapcsán.

Dr. Völner Pál a sajtótájékoztatón beszámolt arról is, hogy kormányzati támogatások is érkeztek a városba. Hogy csak pár példát említsek: megújulhat az Eternit Iskola és az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár, beszélt a Bottyán János utca útburkolatának felújításáról, három játszótér korszerűsítéséről is.

Ezután a település és a térség gazdasági helyzetére is kitért. A legfontosabbnak azt tartja, hogy több milliárd forintos kormányzati támogatást kapott a Toray nevű vállalat, amely így összesen 127 milliárd forintos beruházást valósíthat meg, sok új munkahelyet teremtve ezzel a városban és a térségben.

(Forrás: dr. Völner Pál közösségi oldala/Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!