Fordulatokkal teli meccsen verte meg a Budakalászt az Esztergom

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Fordulatos, izgalmakkal teli mérkőzésen győzte le 23:24-re a Budakalászi SC csapatát az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női alakulata. Az NB II Észak csoportját vezető gárda jó formában van, hiszen veretlenül vívta meg mind a hat idei tétmérkőzését.

Az esztergomi csapat egészen elképesztő teljesítményt nyújt, ami nem véletlen, hiszen felvértezve várja az összes mérkőzést. A játékosok külön örülnek annak is, hogy az egyre romló járványügyi helyzet ellenére még megtarthatják a bajnokikat.

Az esztergomi lányok zavartalanul készültek a Budakalász elleni találkozóra: az ellenfél egy nagyon összeszokott gárda, így tudták, hogy nehéz dolguk lesz a mérkőzésen, mivel a vetélytárs mindig borsot tud törni az orruk alá.

– A Budakalász igazolt egy jól képzett, dinamikusan játszó fiatal átlövőt a másik csoportban szereplő Gödtől, aki bizony megnehezítette a dolgunkat. Tudtuk azt is, hogy az ellenfél remekül, zártan, agresszíven védekezik, ezt bizonyítja az is, hogy ők kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban. De ismerjük azért a gyenge pontjaikat – mondta el Mezőségi Irén.

A Vitéz-lányok edzője megjegyezte: hogy a Budakalász elleni mérkőzésen nem hozták a legjobb formájukat. Tovább nehezítette a helyzetüket az is, hogy Sipos Krisztina nem állt a csapat rendelkezésére, ennek ellenére megtalálták a megfelelő felállást és a győztes taktikát. Bár voltak gondjaik a védekezésben, időben rendezni tudták a soraikat.

A találkozó a következőképpen alakult: a 4. percben 1:4, a 8. percben 4:5, a 10. percben pedig 4:7 volt az állás. A 17. percben még 7:8-ra az Esztergom vezetett, majd a 23. percben már a Budakalásznál volt az előny (11:9). A félidő 14:12-es eredménnyel zárult.

A hullámzó első játékrészt követően nagyobb fokozatba kapcsolt az Esztergom. A 35. percben 15:15, a 43. percben 15:18 volt az állás, a Budakalász a második félidő 16. percéig mindössze két gólt lőtt. Ez annak köszönhető, hogy a vendégek rendezték soraikat és mind védekezésben, mind pedig támadásban is megtalálták a megfelelőt taktikát.

Ezután bekövetkezett egy kisebb mélypont és zsinórban hat (!) gólt kaptak, miközben egyetlen egy találatot sem szereztek. Innentől jöttek az izgalmak. Az 53. percben 22:20-ra ment a Budakalász, majd a 25 percben kiegyenlítettek. Az 58. percben 23:23 volt az eredmény, majd az utolsó percben az Esztergom támadt. Egy időkérés után Csiki Renáta remek helyzetfelismerés után két pontot érő gólt szerzett.

Végeredmény: Budakalászi SC 23:24 Esztergomi Vitézek RAFC

Csiki Renáta kilenc gólja önmagáért beszél, Barczi Anna hét találatot jegyzett és oroszlánrészt vállalt a győzelemből. Ábrahám Szilvia szintén fontos öt gólt szerzett és jól irányította a védekezést. Rajtuk kívül Tóth Borbála két, Takács Angéla pedig egy találattal járult hozzá a sikerhez. Berkesi Dóri bravúrosan védett a fontos pillanatokban, de a csapat összes játékosa hozzátett a sikerhez.

Mezőségi Irén: – Nehéz mérkőzésre számítottam. Két rutinos, jól felkészült csapat küzdelme volt. Az utóbbi időben jó formában kézilabdázunk. Van tartásunk, nagyszerűen küzdünk egymásért, az utóbbi mérkőzéseken ez nagyon megmutatkozott. Komoly menetelés van mögöttünk. Gratulálok a csapatnak!

(Borítókép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!