Bezárták az esztergomi üzlet ajtaját, bent ragadt a parfümtolvaj

Lopás miatt vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki dorogi és esztergomi üzletekből lopott. Legutolsó próbálkozásakor tetten érték és bezárták az ajtót, így a tolvaj bent rekedt az üzletben.

A vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 7-én az esztergomi üzletben egy 8 ezer forint értékű parfümöt lopott el, amit a ruházata alá rejtve vitt ki a boltból. Szeptember 3-án visszatért, akkor egy 10 ezer forintos parfümöt vitt volna magával, de lebukott. A tettes minden bizonnyal meglepődött, hiszen a dolgozók elektronikusan lezárták az ajtót és felszólították, hogy adja vissza a természet. Az elkövető ennek eleget tett és elővette a lopott parfümöt.

A férfi ezt megelőzően 2020. július 18-án egy dorogi üzletből kétszer whiskyt, 2020. július 19-én egy dorogi boltból mosóporkapszulát, egy harmadik dorogi boltból 2020. július 26-án, 2020. július 28-án, és 2020. július 29-én összesen 8 üveg, 47 952 forint értékű whiskyt lopott el.

Az elkövető többszörös visszaeső, őt 2017-ben a bíróság a különös visszaesőként elkövetett lopás bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019. május 16-án feltételes kedvezménnyel szabadult.

A férfival szemben korábban az Esztergomi Járási Ügyészség az 2020. augusztus 6-án elkövetett sportruházati termék lopása miatt nyújtott be vádiratot a bírósághoz. A dorogi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség a két ügy egyesítését, valamint azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, 55 592 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!