Bemutatták az idei Tour de Hongrie útvonalát

Március 9-én kedden este mutatták be a 42. Tour de Hongrie útvonalát. A nemzetközi mezőny május 12-én Siófokról rajtol majd el és öt nap alatt 794 kilométert tesz meg. A bringások idén nem érintik Esztergomot, de aki élőben szeretné követni a versenyt, annak érdemes lesz elutazni Tatára.

A járványhelyzet miatt idén elmaradt az élő gálaműsor, így csak televíziós műsor keretében ismertették az útvonalat. Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszerkesztője elmondta, hogy tavaly a körverseny nagy része Észak-Magyarországon futott és ígéretüknek megfelelően idén Nyugat-Magyarországon kerekeznek majd a versenyzők.

Következő szakaszokból áll az idei Tour de Hongrie:

1. szakasz, 2021. május 12., szerda, Siófok–Kaposvár (173 km)

2. szakasz, 2021. május 13., csütörtök, Balatonfüred–Nagykanizsa (183 km)

3. szakasz, 2021. május 14., péntek, Veszprém–Tata (142 km)

4. szakasz, 2021. május 15., szombat, Balassagyarmat–Gyöngyös-Kékestető (204 km)

5. szakasz, 2021. május 16., vasárnap, Budapest–Budapest (92 km)

A 3. szakasz a veszprémi Óváros térről indul majd: a versenyzők Hárskút, Zirc, Pannonhalma után érkeznek meg Komárom-Esztergom megyébe, majd Kisbér és Oroszlány érintésével érik el Tata belvárosában felállított célkaput. A száznegyvenkét kilométeres etap során két gyorsasági, illetve két hegyi részhajrá is fokozza majd a kedélyeket.

2019-ben és 2020-ben Esztergomban és térségében is láthattuk a száguldó bringásokat, ám idén be kell érnünk a tatai befutóval.

(Forrás: tourdehongrie.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!