Hozta a kötelezőt az Esztergom, simán legyőzték a XVI. Kerületi KMSE csapatát

Idegenben 26:39-re győzte le a XVI. Kerületi KMSE alakulatát az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata. Az újabb sikerrel a vendégek bebiztosították a helyüket a tabella élén.

A jó formában lévő Esztergom a megszokott mederben készült a legutóbbi bajnokijára, igaz az edzéseket az egyéni feladatok, a védekezés és a támadómunka volt előtérben. Nem olyan régen, pontosan január 28-án találkoztak egymással a felek, akkor az ősszel elmaradt találkozót pótolták be (26:19-re nyert az Esztergom).

Mivel tudták, hogy mire számíthatnak ellenük, így magabiztosan vágtak neki a mérkőzésnek. A csapatból pár ember hiányzott, de sikerült feltölteni a keretet a fiatalokkal. Két serdülőkorú játékos most játszott először NB II-es mérkőzésen: Hegedűs Kornélia kapus és Barna Fanni szélső is debütálhatott, utóbbi ráadásul gólt is szerzett.

Mezőségi Irén edző elmondta, hogy a felnőtt játékosok ilyenkor mindig segítik a fiatalokat, hogy minél gördülékenyebb legyen a beilleszkedés.

Az első félidőben a kezdőcsapat megadta az alaphangot. Az 5. percben 2:5, a 10. percben 2:10, a 20. percben 6:14 volt az eredmény, harminc perc elteltével 9:23 volt az állás. A második játékrészben aztán kezdett magára találni a hazai gárda, igaz az Esztergomnak néhány kisebb hiba is belefért. A 39. percben 11:27, a 49. percben 17:30 volt az állás, a végeredmény pedig 26:39 lett.

Barczi Annamária remek formában kézilabdázott, Csiki Renáta jól szervezte a játékot, emellett a gólokból is kivette a részét. Ábrahám Szilvia és Berkesi Dóri ezen a mérkőzésen több pihenőt kaptak, de amíg a pályán voltak, addig ők is hozták a tőlük megszokott jó teljesítményt. Meg kell említeni azt is, hogy Törőcsik Zsófinak és Sőlösi Erikának is többször villant a keze.

Barczi Annamária 9, Ábrahám Szilvia és Csiki Renáta 7-7, Tóth Borbála 5, Törőcsik Zsófia 3, Sőlösi Erika, Szilágyi Vivien és Takács Angéla pedig 2-2-2, míg Horváth Mónika és Barna Fanni 1-1 gólt szerzett

Mezőségi Irén: -Ebben az évben sorozatban öt kemény meccset játszottunk, melyeken maximálisan kellett koncentrálnunk. Jó volt most egy kicsit lazábban játszani, több felállást is gyakoroltunk és a fiatalokat is kipróbáltuk éles helyzetekben. Örülök annak, hogy továbbra is jó formában kézilabdázunk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!