Áder János: a küzdelem akkor válik személyessé, ha a baj már a mi ajtónkon kopogtat

„Képesek vagyunk-e az eddiginél is jobban összefogni egy, az életünket és szabadságunkat fenyegető erővel szemben, amely fájdalmat és halált hoz közénk?” - tette fel a kérdést a közmédiában hétfőn sugárzott március 15-i ünnepi beszédében a koronavírus-járványra utalva Áder János.

Magyarország köztársasági elnöke azt mondta: „a küzdelem akkor válik személyessé, ha a baj már a mi ajtónkon kopogtat. “Amikor a kapuból kinézve tűztől vöröslik az ég alja”.

Áder János feltette azt a kérdést is, hogy vajon a járvány tüzét eloltjuk-e azzal az egyszerű döntéssel, hogy beoltatjuk magunkat? Vagy maradunk áldozatok és tehetetlenül várjuk, hogy csoda történjen?

„Tudunk-e cselekedni hazánkért, családunkért, közösségeinkért, szomszédunkért, mindannyiunk szabadságáért, vállaljuk-e a védekezésből a felelősség ránk eső részét?” – firtatta.

A politikus azt mondta, hogy március idusán legyen mindannyiunk számára méltó üzenet Arany János gondolata:” .küzdenünk kell. De (.) nem szebb dolog-e a magunk ügye mellett dicsőségesen küzdeni, mint megadni magunkat az ellenségnek (.)?”

(Forrás: MTI)

(Borítókép: M1 – Híradó)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!