Dömötör Csaba: 528 ezren töltötték ki az újranyitással kapcsolatos online konzultációt

Az újraindításról szóló online konzultáció válaszadóinak 88 százaléka szerint a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a Facebookon.

Az MTI azt írja, hogy Dömötör Csaba köszönetet mondott az 528 ezer véleményt mondó embernek és hangsúlyozta, hogy a kormány az eredmények alapján elkészíti az újraindítási tervet, amelynek egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd.

“A nyitás részleteiről a miniszterelnök hazai szakemberekkel és olyan külföldi miniszterelnökökkel is egyeztet majd, akik előttünk járnak az oltási programban” – mondta Dömötör Csaba.

A politikus ismertette azt is, hogy a kormány azon dolgozik, hogy a járvány visszaszorulásával és a beoltottak számának növekedésével fokozatosan újra lehessen indítani az életet itthon. Az államtitkár a konzultáció eredményeiről szólva kifejtette, a résztvevők 65 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól.

A kitöltők 74 százaléka úgy gondolja, hogy elsőként az este 8 óra utáni kijárási tilalmat kellene feloldani.

“Az éttermek és szállodák nyitása ügyében ez a támogatottság 87, a sportlétesítmények nyitásával kapcsolatban pedig 75 százalékos” – közölte Dömötör Csaba.

A kormány képviselője aláhúzta, a résztvevők 58 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így koncerteket, sporteseményeket látogathassanak.

Kiemelte, a külföldiek belépésével kapcsolatban a válaszadók 79 százaléka egyetért azzal, hogy a járvány végéig Magyarországra csak olyan külföldiek léphessenek, akiket vagy beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

A konzultáció részletes eredményeit a kormány internetes oldalain is közzéteszi – jegyezte meg Dömötör Csaba.

(Forrás: MTI)

(Borítókép: Magyarország Kormánya Facebook oldal)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!