Nyílt utcán, hátulról támadt rá egy 85 éves személyre Esztergomban

Akár fegyházbüntetésre is ítélhetik azt a férfit, aki 2020. március 15-én este az egyik esztergomi utcán hátulról megütött egy idős férfit, majd ellopta a táskáját. A támadó korábban is szemet vetett már mások értékeire, Dorogon például egy szórakozóhelyen tette zsebre egy vendég pénztárcáját.

A vádirat szerint a férfi 2020. március 15-én 20 óra 50 perckor hátulról támadt rá a 85 éves sértettre. Nagy erővel tarkón ütötte, meglökte, emiatt az idős férfi földre esett és beütötte a fejét. Az elkövető ekkor egy mozdulattal letépte a sértett bal válláról a kézitáskát – aminek a csatjai kiszakadtak –, majd elszaladt vele a helyszínről.

A rabolt táskában voltak a sértett személyes iratai, kulcscsomója, mobiltelefonja és bőr pénztárcája. Az elkövetési érték 14 ezer 600 forint volt, amely részben megtérült, mert az esztergomi rendőrség a kézitáskát, az iratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta visszaadták a tulajdonosának.

A vádlottnak korábban is voltak zűrös ügyei. 2019. október 05-éről 06-ra virradóan egy dorogi szórakozóhelyen az elkövető egy ittas férfival beszélgetett, átkarolta, és kivette annak nadrágzsebéből 2 ezer forint értékű, 6 ezer forintot tartalmazó pénztárcát, majd a saját zsebébe tette.

A meglopott férfi azonnal a tolvaj felé nyúlva kérte vissza a pénztárcát. Az elkövető erre többször ellökte magától sértettet, aki előbb egy padra esett, majd a további eleséstől egy harmadik férfi óvta meg.

A vádlott bizonygatta, hogy nincs nála a pénztárca, és úgy tett, mintha segítene azt megkeresni. Végül az elkövető  megelégelte azt, hogy sértett nem tágít mellőle, ezért a szórakozóhely táncterén a földre rántotta, ököllel többször megütötte és megrúgta, majd az utcára kiszaladó sértett után futott, és ott is bántalmazta. A sértett fején nyolc napon belül gyógyuló zúzódás keletkezett.

Az esztergomi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a különös visszaeső férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Képek: Magyarország ügyészsége)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!