Újabb győzelem, robog a bajnoki cím felé az Esztergom

Tovább robog az NB II-es bajnoki cím felé az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata, mely legutóbb hihetetlen gólgazdag mérkőzésen győzte le 44:35-re a Vasas SC U22-es alakulatát. A gárda továbbra is veretlen és már öt pont előnnyel vezeti a tabellát.

Március 21-én játszotta le utolsó elhalasztott mérkőzését az Esztergom és kellőképpen készültek az angyalföldiek elleni rangadóra. A hét elején nagyobb terhelést kaptak a lányok, míg a csütörtöki edzésen a támadást és a védekezést gyakorolták.

– Majdnem a teljes kerettel ki tudtunk állni, mindössze két fiatal játékost kellett nélkülöznünk. Tudtuk, hogy ha ezt a mérkőzést is sikerül hoznunk, akkor nagy lépést teszünk a végső siker felé – mondta Mezőségi Irén, a csapat edzője.

A Vasas betegségek és sérülések miatt csak tartalékosan, kilenc játékossal utazott el Esztergomba. Igaz, hogy a hazaiak a találkozó elején nehezen jöttek játékba és a védekezésük is szellős volt, de a mérkőzés az említett okok, a jó forma és a megfelelő taktika miatt végül simának bizonyult.

A 10. percben 7:7, a 13. percben 10:7, míg a 20. percben 16:11 volt az állás, az első félidő végül 22:16-os eredménnyel zárult. A szünet jót tett az Esztergomnak, a csapat átbeszélhette a hibákat.

A második játékrész elején villámrajtot vettek és a 38. percben már 33:19-re vezettek, vagyis 8 perc alatt 11 alkalommal mattolták az angyalföldi védelmet. Ezután mindenki játéklehetőséghez jutott és Mezőségi Irén több felállást is gyakoroltatott a csapattal. Végül magabiztosan nyerték meg a 79 gólt hozó bajnokit.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 44:35 Vasas SC U22

Csiki Renáta 10, Ábrahám Szilvia 9, Barczi Anna 8, Tóth Borbála 7, Sipos Krisztina és Takács Angéla 3-3, Törőcsik Zsófia 2, Horváth Mónika és Osvald Zsanett pedig 1-1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: -Nehezebb mérkőzésre számítottunk. Az ellenfél csak tartalékosan tudott kiállni. Mi tettük a dolgunkat, és magabiztos játékkal hoztuk a két pontot. Gratulálok a játékosaimnak a remek meneteléshez!

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!