Két lopott autót is MÉH telepre szállíttatott egy esztergomi lakos

Nem csak egy, hanem két autót is ellopott és MÉH telepre szállíttatott az a 31 éves esztergomi férfi, aki ellen lopás vétség elkövetése miatt indított eljárást a rendőrség – írja a police.hu. A pitiáner tolvaj úgy vitette el a kocsikat, hogy a tulajdonosoktól nem kért engedélyt.

Az említett személy olyan autókra utazott, melyekhez könnyen hozzá lehet jutni, a vásárolni kívánt gépkocsit egy MÉH telepen akarta leadni. Így lett figyelmes egy esztergomi parkolóban álló személyautóra, amin nem voltak hatósági jelzések. A férfi nem vette fel a kapcsolatot a jármű tulajdonosával, őt a tervéről nem tájékoztatta, az elszállításra nem kapott engedélyt.

A 31 éves férfi 2021. március 16-án az ismerősével elszállította a személygépkocsit egy MÉH telepre. Az érte kapott pénzből a fuvarost kifizette, a többi pénzt felélte. A sértett március 17-én, az autó hiányát észlelve tett feljelentést az Esztergomi Rendőrkapitányságon.

A nyomozók az adatgyűjtést követően olyan információk birtokába jutottak, ami a 31 éves elkövető kilétének a megállapításához vezetett. A helyi lakost március 18-án előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene lopás miatt indult büntetőeljárás. A férfi beismerő vallomást tett.

A police.hu most azt írja, hogy néhány nappal később újabb, hasonló esetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Kiderült, hogy Sz. S. ugyanazon a napon egy másik gépkocsit is elvitetett, amit szintén leadott, ugyanazon a telephelyen. Miután a sértett feljelentést tett, a rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek és megállapították, hogy a bűncselekményt ugyanaz a személy követte el. A 31 éves férfi ellen lopás vétség elkövetése miatt indult ismét eljárás.

(Fotó, forrás: police.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!