Közösen pingálták ki a húsvéti tojást Nyergesújfaluban

„Húsvéti készülődés Nyergesen! Büszke vagyok arra, hogy egy olyan városban, térségben élhetek - a parlamentben pedig őket képviselhetem - amelyik ebben a nehéz helyzetben is őrzi és megéli a hagyományait. Vírusbiztos események sorával készül ugyanis ez a vidék az ünnepre.” – írja dr. Völner Pál a közösségi oldalán.

Nyergesújfalun fontosnak tartják a hagyományokat, melyet jól bizonyít a közös tojáspingálás esete is. Nem csak a lelkes fiatalok, hanem dr. Völner Pál, térségünk országgyűlési képviselője is felkereste a hatalmas tojást és részt vett a díszes minta kiszínezésében.

„Az, hogy az emberek ragaszkodnak az értékeikhez, a kultúrájukhoz, a hitükhöz, biztonságot ad a bajban, a veszélyben is. Visszagondolhatunk arra, hogy voltak már a történelemben ennél rosszabb helyzetek is, a szüleink, nagyszüleink, dédszüleink mégis leküzdötték a bajt, életet adtak a következő generációknak és építették, erősítették a nemzetet, az országot. Az ő példájukból mindenképpen erőt meríthetünk.” – jegyezte meg dr. Völner Pál a közösségi oldalán.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint nekünk is ez a feladatunk, nekünk is ezt kell megmutatnunk a lányainknak, fiainknak, unokáinknak, hogy ők is vissza tudjanak tekinteni a mi teljesítményünkre, amikor szükségük lesz rá. És természetesen a kereszténység maga, a nagyhét és húsvét története is utat mutat nekünk.

„Emellett persze, ahogyan most a szervezők is kérték, nagyon fontos, hogy mindenki a szabályok betartásával vegyen részt a húsvétváró programokon is.” – hívta fel a figyelmet az óvatosságra.

(Forrás és képek: dr. Völner Pál közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!