Késsel ordítozott az esztergomi Vörösmarty utcában

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki késsel hadonászott Esztergom belvárosában. Az elkövető akár letöltendő börtönbüntetésre is számíthat.

A vádirat szerint a férfi 2019. április 13-án 23 óra 30 perc körül Esztergomban, a Vörösmarty utcában ittas állapotban kiabált azért, mert nem találta a telefonját. Ezután többször meglökött egy ismeretlen személyt, aki ráesett az úttestre és összetört a kezében lévő pohár.

Ezt látva egy férfi odalépett a garázda személyhez és kérte, hogy fékezze az indulatait. A vádlott azonban letépte a pólóját, boksz állásba helyezkedett, ezután a két férfi kölcsönösen megütötte egymást, a vádlottat a földre vitte a másik férfi.

Miután mindketten felálltak, az elkövető a szállására ment, ott magához vett 12 cm pengehosszúságú kést és azzal tért vissza az előbbi helyszínre. A támadó ezután a késsel hadonászva kereste a vele birkózó másik férfit, az ott tartózkodó emberek irányába szurkált, és közben kiabált. A férfi a késsel a kezében egy közeli bárban is hasonlóan cselekedett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a visszaeső férfi beismeri az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 1 év börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt kést kobozza el.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: Magyarország Ügyészsége)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!