Bombariadó Esztergomban: próbára bocsátották a fiatalkorú lányt

Az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntetővégzésében közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 2 év próbára bocsátotta azt a fiatalkorú lányt, aki egy esztergomi céget telefonon hívott fel azzal, hogy bomba fog robbanni az üzemben.

Egy férfi korábbi sérelme miatt bosszút akart állni a munkáltatóján, ezért 2019. június 21-én telefonon arra akarta rábírni 14 éves, nevelése, felügyelete, gondozása alatt nem álló, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel az esztergomi munkahelyét.

A gyermeknek az lett volna a feladata, hogy azt közölje: a gyárban bomba fog robbanni. Az apa azt is mondta neki, hogy ha ő nem vállalja, akkor kérjen meg erre valakit. A fiú ezt követően megadta fiatalkorú barátnőjének a telefonszámot, aki fültanúja volt a beszélgetésnek.

A fiatalkorú lány 2019. június 21-én 13 óra körül a gyermekotthonból felhívta a férfi által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve.  A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget, majd az üzem területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így kb. 10 millió forint kár keletkezett.

A fiatalkorú lány ismeretlen helyen volt, ezért az esztergomi rendőrség vele szemben az eljárást elkülönítette. Az elkülönített ügyben a fiatalkorú lány tartózkodási helyének megállapítása után folytatódhatott a nyomozás.

Az ügyészség a vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a fiatalkorú lányt 2 év próbára bocsátotta. Továbbá a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét a próbára bocsátás időtartamára. A bíróság büntetővégzése jogerős.

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a fiatalkorú lány barátjának apját 2020. május 28-án 1 év 11 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!