Robbanás rázta meg a dorogi veszélyeshulladék-égető üzemet

Április 1-jén, csütörtökön délután robbanás történt, majd tűz ütött ki a dorogi veszélyes-hulladékégetőben – írja a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól szerzett információkra hivatkozva a Dorogi-medence.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő a portálnak elmondta, hogy a robbanás a darálógép épületében, a hulladék-darálógép működése közben következett be. A detonáció hatásaként tűz keletkezett a helyiségben, amit a létesítmény tűzoltói előre szerelt habágyú segítségével fékeztek meg. Rajtuk kívül az esztergomi hivatásos tűzoltók is helyszínre vonultak.

Jó hír, hogy a tűz nem jutott ki az épületből, a robbanás nem érintette a technológiát és nem került a levegőbe veszélyes anyag. A katasztrófavédelem szóvivője hozzátette azt is, hogy azért érkezett mobil labor a helyszínre, hogy a szakemberek elvégezzék az ilyenkor szükséges méréseket az üzem területén, illetve az égető közvetlen környezetében.

A Dorogi-medence úgy tudja, hogy a robbanásban nem sérült meg senki. Az Időkép egyik dorogi kamerájának felvétele alapján elmondhatjuk, hogy a robbanás 16:56 perc körül történt, majd a füst a város irányába szállt.

2020. május 7-én az égetőmű hordótárolójában keletkezett tűz, melyről akkor portálunk is beszámolt. Akkor az esztergomi hivatásosok mellett a bajnai és nyergesújfalui lánglovagok is helyszínre siettek.

(Forrás: Dorogi-medence)

(Borítókép: Időkép)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!