Elkészült a SacraVelo pihenőhely az Erzsébet parkban

A napokban készült el a SacraVelo határon átnyúló kerékpáros zarándokút-hálózat új esztergomi pihenőhelye, melyet az Erzsébet parkban alakítottak ki: a határ megnyitása után remélhetőleg sok, Szlovákiából érkezők kerékpáros kiránduló is megpihen majd a helyen.

A SacraVelo néven, Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló projekt lényege, hogy Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nagyszombat és Pozsony megyékben úgy jelölik ki az utakat, hogy felfűzik rájuk a szakrális helyeket.

Esztergomban és a környékbeli településeken, az utak mentén is találkozhatunk a SacraVelo kis, zöld táblájával, ami azt jelzi, hogy merre halad az útvonal. A tokodaltárói önkormányzat nemrégiben számolt be arról, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat koordinálásával az egykori teniszpályánál, a gesztenyefák árnyékában alakítják ki a pihenőhelyet. A Süttői Hírnök pedig megírta, hogy a Templom tér szomszédságában hozzák létre a frissítőpontot.

Most pedig a Duna menti városban létesült egy újabb frissítőpont: a néhány négyzetméteres, murva alapozású területen egy szemétgyűjtő edény, két pad, asztal és öt férőhelyes kerékpártároló kapott helyet.

A SacraVelo kerékpár-hálózat térképe itt érhető el.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!