Kölni helyett háti puttonyfecskendővel locsoltak a sárisápi tűzoltók

Tavalyhoz hasonlóan idén is útra keltek Húsvéthétfőn a sárisápi önkéntes tűzoltók, hogy megöntözzék Sárisápon és a szomszédos Annavölgyön élő lányokat. A lánglovagok a járványhelyzetre való tekintettel maszkban és kellő távolságból locsoltak.

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp ÖTES Facebook oldalon reggeltől kezdve nyomon követhettük, hogy éppen merre jártak a locsolók. A három járműből álló konvojra szinte mindenki felfigyelt, köszönhetően annak, hogy a kocsik hangszóróiból húsvéti szavalóversek szóltak.

Egyes utcákban csak az ablakból integettek nekik a lányok és az asszonyok, másutt az út szélén, csokival, pálinkával felszerelkezve vártak rájuk. A kisebb járművekkel, vagyis a kisbusszal és a Magyar Falu Program keretében beszerzett quaddal még azokba a szűk keresztmetszetű és murvás borítású utcákba is bementek, ahol a tűzoltóautó nem bírt végigmenni.

A terepbejárásnak is beillő locsolás eredményeként a tizenkét tűzoltó fiú összesen huszonkét kilométert kocsikázott, eközben pedig megannyi idősnek és fiatalnak nyújtottak maradandó élményt. A Facebook oldalukon köszönetet mondtak azért, hogy ennyien várták őket az utcákon és remélik, hogy jövőre már szabadabban locsolhatnak.

(Forrás: Sárisáp ÖTE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!