Újra havazott a Börzsönyben, a Pilisben és a Visegrádi-hegységben

A csütörtöki nyári meleg után újra visszatért a tél és április 6-án, kedden hajnalban egy-két centiméternyi hó hullott a térségünkben. Sokáig nem örülhetünk a fehér lepelnek, ugyanis délutánra nagy valószínűséggel minden elolvad.

Az időjárás előrejelzésnek megfelelően a kedd éjjel érkezett hidegfront meghozta a várva várt égi áldást. Az Időkép kamerái szerint a Nagy Hideg-hegyen, a turistaháznál a nagyjából 840 méteres tengerszint feletti magasságba fekvő épületnél néhány centiméter hó borítja a domboldalt. Szánkózni és síelni azért nem érdemes, mert nem elég vastag ahhoz a hóréteg.

A Visegrádi-hegység legmagasabb pontján, a 700 méter magas Dobogókő – sokan azt hiszik, hogy a Pilisben található, pedig ez téves feltevés – is fehér lepelbe bújt. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Dobogókőre vezető út melletti kameráján látható, hogy az úttest enyhén latyakos, de a következő néhány órában biztosan elolvadnak rajta az utolsó hófoltok is.

A Pilisben is megmaradt némi hó: az 585 méter magas Fekete-hegyen, a Sasfészeknél is fehér táj fogadja azokat, akik még ma délelőtt felkeresik a helyet.

Az Időkép Hótérképén azt is láthatjuk, hogy némi hó hullott a Gerecsében is, viszont kameraképpel nem tudunk szolgálni az olvasóinknak. (Mérhető hóréteget csak Pilisszántóról jelentettek, ahol reggelig 3 centiméter hó hullott.) A folytatásról érdemes annyit elmondani, hogy néhány napig még velünk marad a késő téli idő, majd újra visszatér a tavasz.

(Forrás: Időkép kamerái/kamera.kozut.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!