Jelzőlámpákat telepítenek az esztergom-kertvárosi benzinkútnál található kereszteződésbe

Április 12-i héten kezdik el az esztergom-kertvárosi benzinkútnál található kereszteződés átalakítását – írja Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint három darab terelőszigetet is létesítenek.

„Régóta jogos igénye volt az esztergomiaknak, hogy tegyünk lépéseket az Esztergom-Kertvárosban a 117. számú főút – 1117 számú út csomópont biztonságosabbá tételének érdekében. Polgármesteri programom ígéretei között szerepelt ezen probléma megoldása is.” – jelentette ki Hernádi Ádám, majd örömmel számolt be arról, hogy április 12-i kezdéssel forgalomtól függő jelzésirányítást alakítanak ki, ami videodetektorok segítségével figyeli a forgalmat.

A város polgármestere közölte: alapértelmezetten mindig a 117-es út Esztergom felőli torkolata kap szabad jelzést. Amennyiben valahol érkezik jármű, akkor a forgalomirányító berendezés a szükséges közbenső idők letelte után átváltja a szabad jelzést.

A csomópontban három terelősziget is létesül, így a jobbra kanyarodó járművek jelzőlámpás szabályozás nélkül tudnak haladni. A munkálatok várhatóan két hetet vesznek igénybe, ebben az időszakban arra kérik a közlekedőket, hogy óvatosan haladjanak át a csomóponton. Addig is a lakosság és a közlekedők türelmét és megértését kérik.

Érdekesség, hogy a vezess.hu portál nemrégiben arról cikkezett, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. elkészítette az ország legveszélyesebb útszakaszainak listáját. Ezen a kimutatáson a 117-es út 5-6. kilométerszelvényében – ebben beletartozik a benzinkúti csomópont – a vizsgált 2017-2019 közötti időszakban összesen 36 baleset történt, így teljes mértékben indokolt az átépítés.

(Forrás és térkép: Hernádi Ádám közösségi oldala/vezess.hu)

(Borítókép: Google Maps)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!