Tűz ütött ki egy esztergomi melléképületben

Április 8-án, csütörtökön reggel tűz ütött ki Esztergomban, az Árok utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Kiderült, hogy a lángok reggel 6 óra után egy 25-30 négyzetméteres melléképületben csaptak fel.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő tájékoztatása szerint a riasztást követően helyszínre vonultak az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók. Az egységek két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, de már nem tudták megmenteni annak a kutyának az életét, aki az épületben tartózkodott. A tűzoltók a helyszínen áramtalanították és elzárták a gázt. Az utómunkálatokkal 7 óra 29 perckor végeztek.

Szerdán délután 17 óra 30 perc körül szirénázásra figyelt fel több belvárosi olvasónk is. Elmondásuk szerint a tűzoltóautó a Rákóczi tértől a Várhegy felé haladt. Varga Mihály Sebestyén az eset kapcsán elmondta, hogy a Kiss Ernő utcában kéménytűz miatt vonultak a lánglovagok. Az esztergomi hivatásos egység a kéményben izzó lerakódásokat kéziszerszámokkal eltávolította. A vegyes tüzelésű kazánt lekapcsolták, a kéményt pedig letiltották. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az ott lakók elektromos hősugárzóval oldották meg a fűtést.

(Forrás: Dorogi-medence/komarom.katasztrofavedelem.hu)

(Borítókép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!