Völner: Hamarosan tízmilliós támogatásra pályázhatnak a kisvállalkozások

A legkisebb vállalkozásoknak segít a kormány azzal a pályázati lehetőséggel, amelyet a napokban hirdettek meg, és hamarosan elérhetővé is válik. A Magyar falu vállalkozás-újraindítási programról és a járványhelyzetről beszélt lapunknak Völner Pál országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes.

Hamarosan újabb pályázati lehetőség is segíti a kisvállalkozásokat, erről számolt be a Hídlapnak Völner Pál. A térség országgyűlési képviselője, az igazságügyi miniszter helyettese kifejtette: a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program keretében legalább 2, legfeljebb 10 millió forintos támogatást igényelhetnek majd azok a vállalkozások, amelyek maximum 10 főt foglalkoztatnak. Bérekre, műhelyek fejlesztésére, vagy akár új eszközökre is fordíthatják majd a vállalkozók a támogatást, amely a tervezett beruházás akár 70 százalékát is fedezheti.

„Az első az emberek életének és egészségének a védelme, ezért kulcsfontosságú, hogy az oltások beszerzésével és beadásával egyaránt jól halad az ország – az egyetlen hatékony fegyver a vírus ellen ugyanis a vakcina. Európa és a világ élvonalában vagyunk a mostani átoltottsági aránnyal, azzal, hogy 2,5 millióan már megkapták az oltást. Ezért kezdhetjük el az óvatos és fokozatos újraindítást” – fejtette ki Völner Pál.

Mint mondta, bár több mint 1,66 millió munkavállalónak nyújtott segítséget a kormány a járvány alatt, további támogatásokra is szükség van, hiszen azt szeretnék, hogy újult erővel folytathassák a cégek a munkát.

„Ehhez járul hozzá majd a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program, valamint például az MFB-től már igényelhető, szintén legfeljebb tízmilliós, rendkívül kedvező feltételekkel felvehető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön is” – fűzte hozzá a képviselő.

Mint mondta, tegnap levélben kérte a Magyar Falu Programban érintett polgármestereket, hogy lehetőségeiknek megfelelően tájékoztassák a településük vállalkozásait a pályázatokról, hiszen a támogatás nemcsak az adott cég, hanem az egész térség erősödését, sikerét is szolgálja.

Völner Pál emlékeztetett: míg a baloldal adóemeléssel, a magyar vállalkozások és családok megsarcolásával, egyhavi nyugdíj elvételével próbálta – szerinte teljesen sikertelenül – kezelni 2010 előtt a válságot, addig „a polgári-nemzeti kormány korábban nem látott mértékű támogatást ad a családoknak, visszavezeti a 13. havi nyugdíjat és a kezdetek óta azon dolgozik, hogy minél több munkahely legyen”. A miniszterhelyettes szerint Gyurcsány Ferenc és a szövetségesei most sem tennének másként, mint bő egy évtizeddel ezelőtt.

„Mindig is katasztrofális válságkezelők voltak, és nem változtak túl sokat az elmúlt esztendőkben. Azt is láthatjuk, hogy bár hónapokig oltásellenes kampányt folytattak, és lebeszélték az embereket a vakcináról, maguknak amint lehet, beadatják – sőt vannak közöttük, akik attól sem riadnak vissza, hogy jogosulatlanul szerezzenek vakcinát” – mondta a képviselő, és arra kért mindenkit, hogy ne higgyen az oltásellenes propagandának, hanem regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, és amint hívják, menjen, és oltassa be magát.

„Csak így vethetünk véget a járványnak” – szögezte le.

(Borítókép: Völner Pál közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!