Elkezdődött a mogyorósbányai bekötőút felújítása

Mérföldkőhöz érkezett Mogyorósbánya, hiszen több évnyi várakozás után a napokban elkezdődött az 11129-es út felújítása. A mostani kivitelezés során az 1+200-as és 4+020-as kilométerszelvények közötti szakasza kap új burkolatot.

Március 30-án írtunk arról, hogy Komárom-Esztergom megyében mely útszakaszokon találkozhatunk idén munkagépekkel. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-tól kapott listán szerepelt a mogyorósbányai bekötőút is, ami már évek óta rendkívül rossz állapotban volt.

A napokban arra figyelhettek fel a lakosok, hogy kicsivel a „Tát vége” helységtábla után, a kanyar előtti szakasztól Mogyorósbánya központjáig kezdték el felmarni az elöregedett aszfaltburkolatot. A munkálatokat végző vállalat tájékoztatása szerint a Magyar Falu Program keretében bruttó 463,69 millió forintból végzik el a felújítást és a kopóréteg cserén túl a padkát is rendezik és a csapadékvíz-elvezetési problémákat is orvosolják.

Április 9-én pénteken dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót a helyszínen, melyen részt vett Havrancsik Tibor polgármester is. A település vezetője örömét fejezte ki a projekt kapcsán, hiszen egy régóta várt fejlesztés valósul meg.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a jövőben rendszeres lehet a kerékpáros forgalom az 11129-es úton, hiszen a most megújuló útszakasz is része a Tát-Mogyorósbánya-Péliföldszentkereszt kerékpárútnak. Havrancsik Tibor egyben köszönetet mondott a kivitelezőknek és dr. Völner Pálnak, amiért szívén viseli Mogyorósbánya sorsát.

„Jogos elvárás volt a mogyorósbányaiak részéről, hogy megújuljon a települést Táttal összekötő út. Két ütemben valósul meg az útfejlesztés: most a táti Római út és a mogyorósbányai Kastély köz között kezdődtek meg a munkálatok, várhatóan az év második felében pedig a táti szakasz kerül sorra. A beruházás keretében többek között szélesítik az utat Mogyorósbánya belterületén, megszüntetik az úgynevezett bukkanót, valamint az Árok-hidat is felújítják” – számolt be lapunknak a mogyorósbányai munkálatokról dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője.

Mint mondta, nem ez az egyetlen fejlesztés, amely az elmúlt években elnyert forrásoknak köszönhetően megvalósul a településen.

„A Magyar Falu Program keretében összesen 52 millió forintot nyert el a település, így például az óvoda és udvara megújítására is lett forrás. További több mint 372 millió forintot pedig a Széchenyi 2020 program keretében ítélt meg az önkormányzatnak, illetve helyi intézményeknek, cégeknek a kormányzat. Így a kisgyermekes családok helyzetét például bölcsődével tudtuk segíteni, a rendelő fejlesztésének pedig mindenki örül, aki a településen él” – fejtette ki dr. Völner Pál.

Az államtitkár szerint sok lehetőségük van most a kistelepüléseknek, ugyanis a kormány és a kormánypártok egyaránt elkötelezettek a vidék, a vidéki emberek iránt.

„De sajnos nem ilyen mindenki: egyre gyakrabban hallhatjuk, hogy a baloldali pártok minősíthetetlenül szidják a nem budapesti embereket és becsmérlik a településeket. Belegondolni is rossz, hogy milyen lehetőségeket adnának a kisebb városoknak, településeknek, ha hatalomra kerülnének. Valószínűleg semennyit” – tette hozzá.

A képviselő arról is beszámolt, hogy Mogyorósbánya polgármesterével, Havrancsik Tiborral kimondottan jó az együttműködésük.

„Polgármester úrral karöltve sokat dolgozunk azért, hogy Mogyorósbánya, az itt élők helyzete hónapról hónapra jobb legyen. Amikor egy-egy újabb pályázati lehetőség nyílik a falvak számára, akkor gyakorlatilag azonnal készíti is elő a benyújtandó dokumentumokat a kollégáival, amikor pedig ő keres fel engem a település megoldandó problémáival, én is egyből igyekszem orvosolni a helyzetet, utánajárni a lehetőségeknek a különböző minisztériumokban, hivatalokban” – mondta dr. Völner Pál.

(Képek: Dr. Völner Pál közösségi oldala/Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!