Ittasan tarolta le az esztergom-kertvárosi vasúti átjáró sorompóját

Előállították a rendőrkapitányságra, majd büntetőeljárást kezdeményeztek az ellen a férfi ellen, aki április 10-én este nekihajtott Esztergom-kertvárosban a Granténál található vasúti átjáró jelzőberendezésének – írja a police.hu.

A rendőrségre 21 óra 50 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy személyautó kidöntötte a fénysorompót. A járőrök a helyszín közelében található buszmegállóban pillantották meg az esetért felelős gépkocsit.

A jármű mellett egy 48 éves férfi állt, aki bevallotta, hogy ő okozta a rongálást, majd kijelentette, hogy a vezetés megkezdése előtt nem fogyasztott alkoholt. Igen ám, de a szondát nem lehet becsapni, a készülék pozitív eredménye pedig igazolta, hogy a sofőr ittas állapotban ült a volán mögé.

A rendőrség ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszes ital fogyasztása esetén is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek. Ha alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek!

(Forrás: police.hu)

(Borítókép: nemetugyek.de)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!