Így ünnepelték a magyar költészet napját Annavölgyön

A járványhelyzet miatt idén sem lehetett rendezvényeket tartani április 11-én, vagyis a magyar költészet napján, így térségünk több településén is kreatív módon emlékeztek József Attilára. Annavölgyön például a költők készítettek közös felvételt.

Hazánkban 1964 óta József Attila születésnapján, vagyis április 11-én ünneplik a magyar költészet napját. Bár fiatalon elhunyt, nevét nem felejtették el, a magyar irodalomban pedig előkelő helyet foglal el. Békeidőben – pontosabban a pre-COVID időszakban – ezen a napon szavalóversenyeket, könyvbemutatókat, irodalmi előadóesteket rendeztek térségünkben, most pedig be kellett érnünk néhány videóval. Persze a települések ezúttal is kitettek magukért.

Az Annavölgyi Könyvtár, Kultúrotthon és Közösségi Színtér a Facebook oldalán tett közzé egy felvételt, melyben a falu költői saját előadásukban mondták el verseiket. A megközelítőleg tizenhárom perces videóban Deák Mária, Stikker László, Szilvia Sarolta, Szokol Milán, Vándor Ferenc és Zsákovics Ferenc szerepel. Deák Mária például saját művéből olvasott fel, míg Stikker László személyesebb hangvételű monológgal készült a nagy napra.

Az annavölgyi videó egyébként itt érhető el.

(Forrás: Annavölgyi Könyvtár, Kultúrotthon és Közösségi Színtér)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!