Megnyílt a piliscsévi zöldhulladék lerakó telep

Megnyitotta a piliscsévi önkormányzat a futballpálya mögött, a patak túloldalán kialakított zöldhulladék lerakó telepet – olvasható a település hivatalos oldalán. Tájékoztatásuk szerint csak a helyiek vehetik igénybe a szolgáltatást.

A piliscsev.hu-n olvasható, hogy a terület rendezése és a zöldhulladék komposztálása érdekében a terület elkerítéséről és ágaprító berendezés beszerzéséről döntöttek. Mivel előfordul, hogy bizonyos személyek nem csak a fűnyesedéket és faágakat, hanem oda nem illő tárgyakat szállítanak az ilyen jellegű lerakókba, ezért az önkormányzat kamerákkal fogja figyelni a területet.

A lakosok hétfőnként 6-9, illetve 17-19 óra között szállíthatják oda és adhatják le hulladékukat az önkormányzat megbízottjának jelenlétében. Bizonyos szabályokat be kell tartaniuk azoknak, akik igénybe szeretnék venni a szolgáltatást. Például teherautóról nem szabad leborítani a rakományt.

A leadásra váró hulladék közé nem kerülhet gyökér. A fűnyesedéket, az örökzöldeket és a lombhullató fák leveleit, ágait külön-külön kell elhelyezni, tilos összekötni őket. Az önkormányzat megbízottja megtagadhatja az átvételt akkor, ha építési törmelék vagy vasdarabok találhatók a hulladékban.

(Forrás és térkép: Piliscsév község önkormányzata)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!