Orbán Viktor: 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a teraszok

Már hárommillió embert oltottak be Magyarországon és már csak fél millió embernek kell megkapnia a vakcinát ahhoz, hogy újra kinyithassanak a vendéglátóegységek teraszai – jelentette be április 14-én, szerdán délután közösség oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

– Most ért véget a Kormány ülése, örömmel látjuk, hogy elértük a 3 millió oltást. Köszönetet szeretnék mondani a Kormány nevében mindenkinek, akinek a munkáját dicséri ez a szép eredmény: orvosoknak, ápolónőknek, háziorvosoknak, kórházi dolgozóknak, de a vakcinát beszerző külkereskedőknek, a vakcinát tároló raktárosoknak, a teherautókra és buszokra felpakoló rakodómunkásoknak és persze a sofőröknek is, akik eljuttatták a vakcinát a beadási pontokra – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő szerint jól és gyorsan haladunk az oltással, talán Európában nálunk zajlik az oltás a leggyorsabb ütemben. A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát a 3,5 millió beoltott emberben határozta meg. Ez a szint a következő hét közepén lehet meg és újra akkor kinyithatnak a teraszok és visszakapjuk a régi életünk egy darabját. A vendéglátósoknak egy kis könnyebbséget tettek, hiszen eltörlik a teraszdíjat.

– A kormány döntött az iskolák újraindításáról is. Csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk, ezért türelmet és megértést kérek a szülőktől is. Úgy döntöttünk, hogy április 19-én, vagyis hétfőn kinyitjuk az óvodákat, és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait. A felső tagozatban marad az otthoni, digitális alapú oktatás, számukra az iskola majd a középiskolásokkal egyidőben, május 10-én nyílik meg – ismertette a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint a kormány megállapította, hogy mind itthon, mind külföldön felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások. Meggyőződése, hogy ezeknek az a célja, hogy zavart keltsenek és elbizonytalanítsák az embereket. Ezért mindenkit arra kér, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet.

– Arra kérem önöket, hogy a felkínált vakcinát fogadják el és oltassák be magukat. Vigyázzunk egymásra, minden élet számít, és ha így megy tovább, akkor együtt ismét sikerülni fog. – zárta gondolatát Orbán Viktor.

(Forrás és kép: Orbán Viktor közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!