Július elejéig várják a jelöléseket a Magyar Kémiaoktatásért Díjra

Idén immár huszonharmadik alkalommal ítéli oda a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma a Magyar Kémiaoktatásért Díjat. A pályázatot általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére írják ki.

A szervezet sajtóközleményében olvasható, hogy a díjjal elsősorban a magyarországi kémiatanárokat szeretnék elismerni és nem csak anyaországi, hanem határon túli iskolákban magyar nyelven tanító kémiatanárok is javasolhatók.

A rangos elismerést, illetve a személyenként 500 ezer forintos díjat a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma ítéli oda olyan kémiatanároknak, akik elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltéséért, elkötelezett és sikeres cselekvői a tehetséggondozásnak, akiknek tanítványai sikeresen szerepeltek hazai és nemzetközi kémiai tanulmányi versenyeken, akiknek tevékenysége túlmutat saját iskolájukon, valamint akik jelenleg is aktív tanári tevékenységet folytatnak, mindezzel jelentős szerepet vállalva a jövő generációjának nevelésében. A Magyar Kémiaoktatásért díjra iskolaigazgatók, kollégák, egykori és jelenlegi diákok jelölhetnek tanárokat.

„Szeretném őszinte elismerésemet, tiszteletemet és hálámat kifejezni mindazon kiváló kémiatanároknak, akik ebben az országban (és azon túl) tevékenykednek, és akik közül évről évre kiválasztásra kerülnek az alapítvány díjazottjai. Kérem mindazokat, akik ismerik a jelen és a jövő kiváló kémiatanárait, hogy jelöljék őket erre a díjra, hiszen nagyon is szükségük van a biztatás minden formájára, a világnak pedig rájuk…” – Prof. Dr. Szántay Csaba, a kuratórium elnöke.

A pályázat beküldésének módja: a pályázatot elektronikus úton lehet benyújtani a kemiaoktatasert.richter.hu portálon, az ott leírt útmutató alapján. Egy adott tanárt egy vagy több személy külön külön, vagy közös pályázatban is felterjeszthet a díjra. Határon túli tanár felterjesztése esetén kérjük, hogy egy magyarországi ajánló is szerepeljen a pályázatban. Az adatkezelésről szóló bővebb tájékoztató az online pályázati portálon található.

Jelölési határidő: 2021. július 2.

(Forrás: Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!