Ellenőrzik és megbüntetik a szabálytalankodókat Pilisszentléleken

A szabálysértést észlelve bírságra számíthatnak azok a kirándulók, akik tilosban parkolnak az Esztergomhoz tartozó Pilisszentléleken – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. A pilisi faluban egyre nagyobb gondot okoznak a turisták, így szükségszerűvé vált az intézkedés.

A rendőrség tájékoztatása szerint Pilisszentlélek település „A mi kis falunk” című vígjátéksorozatnak köszönhetően egyre növekvő népszerűségnek örvend, melynek okán a főként a hétvégi és az ünnepek miatti hosszú hétvégéken, nagyszámú turista érkezik látogatóba a településre. A kirándulók miatt jelentős mértékben megnövekszik a járműforgalom, azonban a település útszakaszainak várakozás céljára történő igénybevétele korlátozott.

A rendőrség felhívja Pilisszentlélekre látogatók figyelmét, hogy a település „behajtani tilos” és „megállni tilos” jelzőtáblával ellátott útszakaszain, valamint a buszforduló teljes területén (mely egy kereszteződés) történő szabálytalan megállást, folyamatosan ellenőrzi a város közterület felügyeletével közösen. Szabálysértés észlelve a parkoló járművek tulajdonosai, bírság kiszabására számíthatnak.     

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is kifejezte véleményét a kialakult helyzettel kapcsolatban. Közösségi oldalán megjelent bejegyzésében arra kérte a kirándulókat, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat és óvják a környezetet. Úgy véli, hogy olyan megoldást kell találni, ami egyaránt szolgálja a helyiek nyugalmát és a normális turizmust.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság)

(Fotó: beküldött kép)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!