Kajla program: már a lábatlani látogatóközpontban is gyűjthetünk pecsétet

A tavaly szeptemberben átadott lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont is csatlakozott a Kajla programhoz, így az újranyitást követően már náluk is lehet gyűjteni a pecséteket – jelentette be az intézmény a közösségi oldalán.

Egyre népszerűbb a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok felfedezhetik hazánk értékeit. A kampányhoz történet is tartozik, miszerint Kajla, a kíváncsi magyar vizslakölyök folyton elkóborol: a gyermekek őt keresve (vagy követve?) ismerhetik meg a magyarországi nevezetességeket, tehát Kajla a sok bosszúság mellett „idegenvezetőként” nyújt számukra segítséget.

Az országos kampányhoz egy úgynevezett Kajla útlevél is tartozik, mely tulajdonképpen egy pecsétgyűjtő kiskönyv. A gyermekeknek már több mint ötszáz helyszínen van lehetőségük bélyegző használatára, térségünkben eddig csak Nagybörzsönyben, Vácon és Zebegényben volt pecsételő pont.

A jövőben a lábatlani intézménybe látogató gyermekeknek erősen ajánlott magukkal vinniük az útlevelet. Az intézmény a bejelentés mellett továbbá azt is közölte, hogy jelenleg még zárva vannak, de pecséttel és programokkal várják majd az érdeklődőket.

(Forrás: Dunamente Ökutirisztikai Látogatóközpont/veszpeminfo.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!