Völner Pál: védettségi igazolvány nélkül nem indulhatnának újra a szolgáltatások

"Álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk végig nyugodtan és észszerűen a dolgokat! Ma a teraszok nyithatnak, ha pedig már 4 millió ember is megkapta az oltást, sok olyan szolgáltatás is elérhető lesz, amelyet régóta nem vehetett igénybe senki – egyelőre csak azok számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal" – jelentette ki közösségi oldalán dr. Völner Pál.

A térség országgyűlési képviselője azt írta: tapasztalja, hogy sokan felháborodtak a védettségi igazolvány ügyén. Pedig továbbra sincs szó másról, csak arról, hogy az emberek életének és egészségének védelmét össze kell hangolni a gazdaság, magyarán mondva a munkahelyek, a családok megélhetésének megóvásával.

“Mi lenne, ha nem lenne védettségi igazolvány? Akkor sajnos nem indulhatnának újra ezek a szolgáltatások az ország felnőtt lakosságának – egyelőre még – felének sem.” – tette hozzá a miniszterhelyettes.

Dr. Völner Pál szerint az, hogy óvatosan, fokozatosan, akár a védettségi igazolványhoz kötött lehetőségekkel újraindítjuk az országot, elsősorban nem azoknak az érdeke, akik igénybe vehetik majd a szolgáltatásokat, hanem azoké, akik nyújtják azokat – ők kapják vissza a munkájukat, a normális megélhetésüket. Éppen ezért úgy véli, senki se irigyelje tőlük ezt, nehéz év van mögöttük, és csak dolgozni szeretnének. Ha nem lenne védettségi igazolvány, nagyon hosszú időnek kellene még eltelnie ahhoz, hogy ez megtörténhessen. Így viszont elindulhat a munka egyre több cégnél, az egészségügyi kockázat pedig nem emelkedik

“Én jogot végeztem, nem orvosegyetemet. Az igazságügyi tárca miniszterhelyettesként azt tudom biztosan állítani, hogy a védettségi igazolvány használata, a szolgáltatások igénybevételének ahhoz való kötése nem ütközik semmiféle törvénybe. Ami az egészségügyi-járványügyi oldalt illeti: hallgassunk az orvosokra! Egyhangúan állítják, hogy csak a vakcinával vethetünk véget a járványnak, és minden oltóanyag, amelyet itthon használunk, biztonságos és hatékony.” – jelentette ki.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a baloldali politikusok felelőtlenül keltették a pánikot, és egyelőre a vakcinaellenes határozati javaslatukat sem vonták vissza. Vannak közöttük, akik már kezdenek kihátrálni, és elismerik, hogy sikeres volt a magyar vakcinavásárlás. Egyre nehezebb lesz elhitetniük az emberekkel, hogy gond lenne a Szputnyik V vagy a Sinopharm megrendelt termékeivel: a WHO, az egészségügyi világszervezet is jónak találja mindkettőt. És lassan a brüsszeli bürokraták is elkezdhetnek gondolkodni: Európa egyik vezető hatalma, Németország most vesz 30 millió adag orosz oltóanyagot.

“A legtöbb, amit most tehet az ember, az az, hogy betartja a védelmi szabályokat, regisztrál az oltásra, és amit az orvos kínál számára, azt be is adatja. És ugye már várni sem kell a háziorvos hívására, mindenki regisztrálhat maga is az oltásra. Győzzük le a koronavírust közös erővel!” – írta dr. Völner Pál.

(Forrás és kép: dr. Völner Pál közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!