Zajlik a 117-es úti kereszteződés átépítése

Jó ütemben halad az esztergom-kertvárosi benzinkútnál található kereszteződés átépítése. Helyszíni szemlénk alkalmával tapasztaltuk, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei már a terelőszigetek helyét is elkezdték kialakítani.

Az elmúlt években rendszeressé váltak a balesetek a 117-es út és az 1117-es út kereszteződésében: a vétkes sofőrök – akik legtöbb esetben az alsóbbrendű útról akartak a főútra kikanyarodni – nem adták meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő társaiknak és emiatt összeütköztek.

A Magyar Közút idén eldöntötte, hogy orvosolja a problémát és átépíti a csomópontot. A munka április 12-i héten kezdődött el és először a 117-es úton zártak le egy-egy sávot. Hernádi Ádám polgármester nemrégiben bejelentette, hogy forgalomtól függő jelzésirányítást alakítanak ki és videodetektorok segítségével figyelik a forgalmat.

A Strázsa-hegy felőli oldalon már két terelősziget helyét is kialakították, melyeket el is kerítettek, így vélhetően senki nem hajt bele a gödrökbe. A lámpák helyét is már ki lehet venni, ugyanis az elágazásoknál már csövek állnak ki a földből. A munkálatok néhány hétig tarthatnak, az útkezelő vállalat addig is a közlekedők türelmét kéri.

(Fotók: 2021. április 24-i állapotok a helyszínen)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!