Soron kívül juthatnak oltáshoz a Richter Gedeon Nyrt. munkatársai

A Richter Gedeon Nyrt. felajánlja munkatársai számára a Sinopharm-vakcinát, miután az oltási bizottság döntése alapján lehetőség nyílt a cég dolgozóinak soron kívüli oltására - közölte a vállalat az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az oltás felvétele önkéntes, a beadását a budapesti és a dorogi telephelyeken a vállalat foglalkozás-egészségügyi szolgáltatója bonyolítja le, Debrecenben pedig egy oltópont. A dolgozók körében végzett igényfelmérés után, várhatóan már e héten megkezdődhet a dolgozók tömeges oltása – olvasható a gyógyszergyár közleményében.

Azt írták: “a térség vezető gyógyszeripari vállalataként a Richter vezetése tisztában van a társadalomban elfoglalt kiemelt szerepével, legfőbb küldetése, hogy innovatív terápiás lehetőségeket biztosítson a lakosság számára, miközben felelősséggel tartozik munkavállalói irányába is”.

„A koronavírus-járvány kitörése óta a vállalat folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek dolgozói egészségének megóvását szolgálják” – hangsúlyozták.

Kiemelték, a vállalat vezetősége a kezdetektől fogva buzdítja munkavállalóit az oltás felvételére, a koronavírus-járvány terjedésének megállítása érdekében hozott aktuális szabályok követésére, szigorú betartására.

„Csak széles körű társadalmi összefogással állítható meg a koronavírus terjedése, és ebből a küzdelemből többek között a remdesivir készítmény előállításával, több egészségügyi intézmény támogatásával, valamint munkavállalói biztonságának megőrzésével veszi ki a részét a Richter Gedeon Nyrt.” – olvasható a közleményben.

(Forrás: MTI)

(Borítókép: MTI/Rosta Tibor)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!