Hazai pályán ütötte ki a Tatabányát az Esztergom

Visszavágott az őszi döntetlenért az NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC csapata és hazai pályán 45:21-re győzte le a Tatabánya alakulatát. A Vitéz-lányok felkészülése jól sikerült, tudták, hogy az ellenfél játékosai közül kire kell figyelni és gyakorlatilag esélyt sem adtak a vendégeknek.

Az Esztergom a legutóbbi bajnokinak is hiányzókkal vágott neki. Horváth Kitti egy rugby mérkőzésen térszalag szakadást szenvedett, így ebben a szezonban már nem számíthatnak rá a kézilabda csapatban. Szilágyi Vivien szintén nem állt a csapat rendelkezésére, ő ugyanis a kézilabda meccs időpontjában rugby bajnokin szerepelt.

– A mérkőzésen kulcsfontosságú feladat volt a góllövőlista vezetőjének, Póczos Karinának a semlegesítése. Ezt remekül megoldottuk, hiszen két gólig jutott ezen a napon – mondta Mezőségi Irén, a csapat edzője.

Az Esztergom jól kezdte a találkozót, zárt, kemény védekezéssel már az elején elbizonytalanították a Tatabányát. A vendégek gyakorlatilag nem tudtak mit kezdeni a hazaiak jól felépített támadójátékával. A 8. percben 5:2, a 12. percben 8:4, míg a 15. percben 12:4 volt az állás. Az esztergomi lányok gyorsindításból és lerohanásokból is eredményesnek bizonyultak. Jól működött a gépezet és érezni lehetett a csapaton, hogy szeretnének visszavágni az ősszel elhullajtott pont miatt.

A félidő 19:8-as állásnál ért véget, majd a második harminc percben is olyan lehengerlő játékot nyújtott az Esztergom, melyre nem számított a Tatabánya. A 36. percben már 16 gól volt a különbség (26:10), a 40. percben 30:12-re, az 50. percben 37:16-ra vezettek, az utolsó tíz percben pedig még nyolc gólt berámoltak.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 45:21 Tatabányai SC

Mindenki pályára lépett, több felállást is gyakorolt a hazai csapat. Berkesi Dóri a kapuban újra remek napot fogott ki, a padról beállt játékosok is jól szálltak be a játékba. Mezőségi Irén szerint remek csapatmunka volt ez a győzelem. Többen is remek teljesítményt nyújtottak, Csiki Renáta, Barczi Anna, Ábrahám Szilvia és Berkesi Dóri is kiemelkedően játszott.

Csiki Renáta 13, Barczi Anna 9, Ábrahám Szilvia 7, Tóth Bori 6, Sipos Krisztina és Takács Angéla 3-3, Törőcsik Zsófia 2, Horváth Mónika és Sőlösi Erika pedig 1-1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: – Az előző mérkőzésünk óta kicsit rendet kellett tenni a fejekben. Ez sikerült, újra motiváltan, lehengerlően kézilabdáztak a lányok. Élvezték a játékot. Gratulálok a csapatnak!

(Borítókép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!