Remekeltek a dorogi birkózók a korosztályos válogató versenyen

Május 1-jén a csepeli Kozma István Birkózó Akadémián rendezték meg az U15-ös korosztály válogató versenyét: a Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) sportolói a serdülő fiú kötöttfogású, illetve a női mezőnyben is remekeltek.

A klub tájékoztatása szerint a versenyen a járványügyi szabályok betartásával mintegy 200 birkózó lépett szőnyegre. Az első helyezettek duplán nyertek, hiszen az aranyérem mellé Európa-bajnoki részvétel is dukált.

A 66 kilogrammos mezőnyben szereplő Kollár Alexandra a negyeddöntőben Tapodi Zsófit (KKFHÁZA), az elődöntőben pedig ellenfelének klubtársát, Kiss Henriettát győzte le. A fináléban Szuh Violetta (Adács) várt rá, aki szintén nem jelentett akadályt, így a dorogi versenyző megnyerte a kategóriáját.

A fiúk mezőnyében a 38 kilogrammosok között Kovács Edvin indult, aki az ötödik helyet szerezte meg. A 41 kilogrammos kategóriában Molnár Zétény 7., míg Torda Regő 8. helyen zárt. A 48 kilogrammos súlycsoportban egyedüli dorogiként Beták Bartalnak szurkolhattunk, aki 7. lett.

Az 52. kilogrammos kategóriában Mede Rajmund, Ghete Balázs indult: előbbi 5., utóbbi versenyző pedig a 10. helyet szerezte meg. A 68. kilogrammos súlycsoportban Kátai Marcell 7. helyen zárt.

Szilágyi Dániel a 85 kilogrammosok mezőnyében küldték csatába. A kvalifikációs kört sikerrel vette – Maharita Alekszejt (BHSE) kiütötte a versenyből – majd a negyeddöntőben Cseh Balázst is felülmúlta (Szentes). Az elődöntőben már nem bírt, a későbbi győztes Bíró Balázs Leventével (DVTK), így a vigaszágon bizonyíthatott, ahol Kerepesi Ákos (Csepel) ellen bronzérmet szerzett.

A fiúk közül Kovács Márk szerepelt a legjobban, aki a +85 kategória aranyérmese lett. Előbb Juhász György (Csepel), majd Korponai Kornél (KNSI), végül Varga Ágoston (FTC) is kikapott tőle.

Gratulálunk!

(Forrás: birkozoszov.hu/Knyaskó Máté)

(Kép: Knyaskó Máté)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!