Mintegy ötvenen tisztították meg a szeméttől a tokodi “Nagygödör” területét

Munkagépeket is bevetettek a „Nagygödör” néven ismert tokodi helyszínen, ahol május elsején mintegy ötven önkéntes gyűjtötte össze a hulladékot. A résztvevők pár óra alatt mintegy harminc köbméter szeméttől tisztították meg a Gete-hegy és a nagyközség közötti területet.

A lakossági kezdeményezés nyomán a tokodi önkormányzat és a Szemétirtók közreműködésével létrejött akció bizonyos szempontból rendhagyónak számított, hiszen régen láttunk a térségben olyan eseményt, ami ennyi embert mozgatott meg.

A tokodiak nem csak beszéltek arról, hogy szemetet kellene szedni, hanem cselekedtek is: kisgyermekek, szülők, idősek is munkára jelentkezték és szó nélkül tették a dolgukat. Az önkormányzat a traktorját is bevetette, Czirkelbach Ferenc, a Bridgework Kft. ügyvezetője is munkagéppel segítette a csapatot. Persze a Szemétirtók sem voltak restek, a jól összeszokott csapat is tevékenyen részt vett az erdő megtisztításában.

Szomorú látvány volt, hogy gyakorlatilag minden hulladéktípus megtalálható volt a jobb sorsra érdemes területen. Az építési törmeléken kívül autógumikat, műanyag darabokat, sörösdobozokat is kiszedtek az aljnövényzetből. A szemétszedés után munkagépekkel fizikai akadályt létesítettek a „Nagygödör” bejáratához, így megelőzve azt, hogy illetéktelenek járművekkel vigyék be oda a szemetet.

(Forrás: Szemétirtók/Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!