Maradandó sérülést okozott, felfüggesztett fogházbüntetésre ítélhetik

Akár felfüggesztett fogházbüntetésre ítélhetik azt az autóbusz-vezetőt, aki két évvel ezelőtt az ebszőnybányai elágazásnál nekiütközött egy tehergépkocsinak. Az ütközés következtében hárman megsérültek, az egyik személy maradandó sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint az autóbusz vezetője munkásokat szállított 2019. március 7-én 5 óra körül Tokod lakott területén kívül, Tát felől Nagysáp irányába. A jármű meg is érkezett az ebszőnybányai elágazáshoz, a sofőr pedig Sárisáp irányába akart kanyarodni.

Az autóbusz vezetője besorolt a balra kanyarodást biztosító forgalmi sávba, ott megállt és elsőbbséget biztosított a szemközti forgalmi sávban egyenesen közlekedő, ismeretlen járműnek. Ezt követően a vádlott az autóbusszal megkezdte a balra kanyarodást, azonban nem biztosított elsőbbséget az ismeretlen jármű mögött, vele azonos irányba Nagysáp felől Tát irányába szabályosan közlekedő, és egyenesen tovább haladni szándékozó tehergépkocsi részére, amely elé kanyarodott.

A tehergépkocsi vezetője jobbra kormányzott, azonban az ütközést nem tudta elkerülni. A tehergépkocsi egyik utasának nyolc napon belül gyógyuló lábszárának zúzódása, egy másik utasnak nyolc napon túl gyógyuló sérülései, ezek között jobb könyöktörése keletkezett. A tehergépkocsi sofőrje is nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el, a bal láb többszörös csonttöréssel és szövődménnyel járó sérülésének gyógytartama 1 év. A sérülések ennél a sértettnél maradandó fogyatékosságot, és súlyos egészségromlást eredményeztek.

A vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság az autóbusz vezetőjével szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, valamint végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől.

(Forrás és kép: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!