Kancz Csaba: Komárom-Esztergom megyében a regisztráltak 80 százaléka be van oltva

Komárom-Esztergom megyében a regisztráltak oltottsága elérte a 80 százalékot. A rendelkezésre álló vakcinák mennyisége lehetővé teszi, hogy minden regisztrált megkaphassa a koronavírus elleni oltást - mondta újságíróknak dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott május 4-én kedden Kecskéden.

Dr. Kancz Csaba hozzátette, aznap a megyében öt oltóbusz teljesített szolgálatot. Összesen 15 helyszínen jelentek meg, az oltásra várók a megye 22 településéről érkeztek. Egyébként a Honvédelmi Minisztérium oltóbusza Kecskéden is végezte tegnap a lakosság immunizálását és az is elhangzott, hogy a honvédségi járműveken a megyében Moderna-vakcinával oltanak.

Az oltópontok helyszínére, időpontjára vonatkozó javaslatot a megyei védelmi bizottság állította össze. Az érintett településekről az oltásra regisztráltak előre egyeztetett időpontban, pontos beosztás szerint kapják meg a vakcinát.

Gruber Zoltán Kecskéd független polgármestere az MTI-nak elmondta, hogy a 2100 lakosú, német nemzetiség által lKancz Csaba: Komárom-Esztergom megyében a regisztráltak 80 százaléka be van oltva

akott településen a lakosok több mint 90 százaléka az első oltást már megkapta, és 50 százalék már a második körön is túl van.

(Forrás: MTI)

(Borítókép: MTI/Vasvári Tamás)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!