Úttestre és kerítésre dőlt fák miatt is riasztották a tűzoltókat

A május 5-i délutáni viharos időjárást követően számos bejelentés érkezett a Pest megyei műveletirányításra. Összesen tizennyolc településen huszonhét esetben avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók – tudtuk meg a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Csámpai Attila tűzoltó százados közölte: huszonnégy esetben kidőlt fákat, leszakadt ágakat kellett eltávolítaniuk az egységeknek az úttestekről, épületekről, illetve kerítésekről, egy helyszínen pedig egy távközlési oszlop dőlt egy családi házra. Két esetben pedig a házak tetőszerkezetét rongálta meg a viharos erejű szél.

A megyei szóvivőtől megtudtuk, hogy a Szobi járás területén is sok dolguk akadt a tűzoltóknak. Május 5-én, szerdán a viharos erejű szél megbontotta egy családi ház tetőszerkezetét a márianosztrai Börzsönyi úton. A széllökések következtében pár négyzetméteren mozdultak el a cserepek. A váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltók átvizsgálták a ház tetőzetét, az elmozdult cserepeket visszatették a helyükre, ezzel megszüntették a veszélyes helyzetet.

Ugyanebben a márianosztrai utcában egy másik épületben is hasonló esemény történt, ott is a tűzoltók végezték el a kárelhárítást. A szél egy távközlési oszlopot is kidöntött, a helyreállításáról a település polgármestere gondoskodott.

Május 6-án reggel Nagymaros közelében egy nagy méretű fa ága szakadt a kerékpárútra, akadályozva ezzel a forgalmat. Az ágat a váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltók távolították el, szüntették meg a forgalmi akadályt. Információink szerint a viharos szél károkat okozott Esztergomban is. Az 1111-es úton, az Aldi közelében kerítésre, illetve házra dőlt egy út menti fa. Személyi sérülésről nem érkezett hír.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!