Legyőzték az Óbudát, bajnoki címet szereztek a Vitéz-lányok

24:19-es félidei vezetést követően 42:31-re győzte le május 6-án az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata az ÓKSI Kézilabda Kft. alakulatát. Az újabb siker egyben a bajnoki címet is jelentette, hiszen a második helyen álló DKA-VÁC alakulata a hátralévő fordulókban szerzett pontokkal sem előzheti meg az Esztergomot.

Az NB II Észak-csoport 20. fordulójában a Duna-parti város csapata a Pézsa Tibor Sportcsarnokban látta vendégül az ÓKSI-t. Tudták, hogy a vendégek soraiban csupa fiatal játékos található, így előzetesen arra készültek, hogy az óbudaiak gyors játékkal rukkolnak elő.

–  2019 ősze óta veretlenek vagyunk, ezt is igyekszünk megtartani. Tudtuk azt is, hogy még egy pontra van szükségünk a bajnoki címhez. Először a védekezésünket szeretem összerakni, az abból való lerohanásunk is az erősségünké vált. Ezután pedig a felállt fal előtti játékot vesszük át. A mostani mérkőzésen egyébként az ellenfél beállósára és belső hármasára is egyaránt készültünk – mondta Mezőségi Irén, a csapat edzője.

A találkozó elején egy kicsit szellős volt az esztergomi védelem, a csapat nem igazán érezte a mélységeket: vagy nagyon felléptek vagy behátráltak, az ellenfél pedig kihasználta a hibákat. Egy időkérést követően Mezőségi Irén megbeszélt mindent a lányokkal és rendezték soraikat. Bár ahhoz képest, hogy az első félidőben a védekezéssel gondok adódtak, a lerohanásaik és támadó játékuk is működött. A hazai csapat 30 perc elteltével már ötgólos előnnyel bírt, ami megnyugtató volt számukra.

Az első játékrész talán legizgalmasabb pillanata az volt, amikor Szaka-Berkesi Dóri kivédett egy hétméterest, majd a kipattanó labda egy óbudai játékoshoz került, aki megpróbált gólt szerezni, de az esztergomi kapus ismét hárított.

A második félidőben tovább domináltak, a 37. perctől gyakorlatilag volt egy olyan sikerperiódusuk, amikor is zsinórban hét gólt szereztek, míg az ellenfél egy találatot sem jegyzett. Itt gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.

Mezőségi Irén megjegyezte: fontosnak tartotta, hogy mindenki szerephez jusson egy olyan mérkőzésen, amelyen eldől a bajnokság végső kimenetele. Végül mindenki játszhatott, sőt aki pályára lépett, az legalább egy gólt szerzett.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 42:31 (24:19) ÓKSI Kézilabda Kft.

Gólszerzők: Csiki Renáta 11, Ábrahám Szilvia 10, Barczi Anna 6, Sipos Krisztina 3, Horváth Mónika és Tóth Bori 2-2, Osvald Zsanett, Szilágyi Vivien és Törőcsik Zsófia 1-1-1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén edzői véleménye: – Gratulálok a csapatnak a nagyszerű meneteléshez. Esztergom városának hosszú idő után újra bajnok csapata lett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!