Ötvennégy férőhelyes parkoló épül Pajkaszegen

Ötvennégy férőhelyes parkolót alakíttat ki az esztergomi önkormányzat a Pilisszentlélekre vezető 11124-es számú út mentén. Hernádi Ádám polgármester tájékoztatása szerint a fejlesztéssel a turistaforgalom hatásait igyekeznek csillapítani.

Dr. Völner Pál áprilisban azt írta közösségi oldalán, hogy egy igazi pilisszentléleki lokálpatriótával, Hernádi Ádám polgármesterrel és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel is egyeztettek arról, hogy milyen módon enyhíthetnék a megnövekedett turistaáradat miatti nyomást.

Közismert ugyanis, hogy az egyik televíziós sorozat miatt valósággal elözönlik a kirándulók az Esztergomhoz tartozó települést: a látogatóknak egy bizonyos része tilosban parkol, szemetel, továbbá ez a csoport nincsen tekintettel a helyiek nyugalmára és privát szférájára sem. Sőt, vannak, akik kifejezetten felháborodnak azon, ha az ott lakók mindössze annyit kérnek tőlük, hogy ne álljanak az ingatlanok bejárataihoz.

Dr. Völner Pál akkor azt mondta: az önkormányzatnak olyan megoldást kell találni, ami egyaránt szolgálja a helyiek nyugalmát és a normális turizmust, sőt kijelentette, hogy a térség országgyűlési képviselőjeként segítséget nyújt ebben a munkában.

A városvezetés végül parkoló kialakítása mellett döntött. Ligeti András önkormányzati főtanácsadó, kabinetfőnök a Régió TV Esztergom stábjának elmondta, hogy százhetven méter hosszú szakaszon létesítenek parkolót, ahol maximum ötvennégy jármű fér majd el egymás mellett.

A beruházás heteken belül elkészül, a kivitelezést önkormányzati forrásból a Zöld-Út Esztergom Kft. végzi. Szerkesztőségünk május 12-én délután tartott terepszemlét a helyszínen és látható, hogy már elkezdték a földmunkákat. (Ugyanis az úttest és a mellette található, enyhén lejtős terep egy részét szintbe kell hozni.)

Remélhetőleg a beruházás befejezését követően a messziről érkező turisták inkább a bevezető út melletti parkolóban és nem az ingatlanok bejáratánál, illetve a „Mindkét irányból behajtani tilos!” táblákkal védett utcákban állnak meg járműveikkel.

(Forrás: Hídlap/Hernádi Ádám közösségi oldala/RTVE)

(Kép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!