Előadásra invitál Pünkösdhétfőn a Babits Mihály Színház

Pontosan egy éve elsőként csatlakozott az online színházi közvetítésekhez Vörös István Hegel halála című drámájának felolvasószínházi bemutatójával az esztergomi Babits Mihály Színház. Ugyanezzel a művel idén az első színházak között lesznek, akik újra nézőket fogadnak előadásaikra!

Az különleges felolvasószínházi produkció színlapja: 1830-31-ben kolerajárvány söpör végig Európán. A betegség nem válogat: Hegel, a korszak nagy filozófusa is áldozatul esik a kórnak. Vörös István a nagy német gondolkodó utolsó napjait írta meg drámájában. Hegel elhagyja a kreuzbergi karantént, hogy Berlinbe utazzon. A Spree-parti főváros még poroszos arcát mutatja, nehéz államapparátussal és éber cenzori hivatallal. Hegel a halál árnyékában döbben rá, hogy életében hányszor vétett saját géniusza ellen és hogy hányszor szorította szellemét korlátok közé önként, politikai megfelelésből.

Hegel szerepében Báhner Pétert, Frau Hegelként pedig Héner Gabriellát láthatjuk. Tiresiast Bánföldi Szilárd, Dunckert Kazári András, Schleiermachert Széplaky Géza játssza, míg Hardenberg és Kar szerepét Bánföldi Szilárd, Kazári András, Széplaky Géza ölti magára. A darabot Kaj Ádám rendezte.

 „Éld át velünk a színháznyitást, ünnepeld velünk a Babits Színház  4. születésnapját!” – ezekkel a kedves szavakkal csábítják a nézőiket az előadásra. Jegyek 2500 forintért az alábbi linken vásárolhatók meg.

A színház arra is felhívja a figyelmet, hogy a kormányrendeletnek megfelelően csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők tekinthetik meg a színdarabot.

(Forrás és kép: Babits Mihály Színház)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!