Utolsó idegenbeli bajnokiját is megnyerte az Esztergom

Utolsó idegenbeli bajnokiján nagyarányú győzelmet aratott Solymáron az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata. Bár a félidőben csak hat góllal vezettek, végül 19:34-re verték el a bentmaradásért küzdő ellenfelüket.

Az ÓKSI elleni győzelmével eldőlt, hogy az Esztergom nyeri meg az NB II Észak-csoportját, így lényegében aranyérmesként látogattak a Vitéz-lányok a hétvégén Solymárra, igaz a bajnoki cím tudatában sem engedtek ki.

– A csapat mindent megtesz azért hogy, megőrizze a veretlenségét, ez pedig kellő motiváció a lányoknak. Ismerjük a Solymár játékát, és készültünk a védekezésükben történő esetleges nyitott védekezésre, vagy az egész pályás letámadásra. A mérkőzés előtt a csapatunk egy csokor virágot kapott az ellenfél edzőjétől a bajnoki címért, ez egy kedves gesztus volt részükről – mondta Mezőségi Irén a csapat edzője.

Mivel a Solymárnak szüksége lett volna a két pontra a bennmaradáshoz, ezért a találkozón minden eszközt bevetettek az Esztergom ellen. Voltak kifejezeten durva és sajnos alattomos megmozdulások is, de Mezőségi Irén ennek ellenére azt kérte játékosaitól, hogy próbáljanak higgadtak maradni, mivel ezen a párharcon ez volt a legfontosabb tényező.

A hazaiak az első perctől egészpályás letámadást alkalmaztak, de ez a fajta védekezés nem okozott gondot a vendégeknek. A 3. percben 0:2, a 8. percben 3:5, a 13. percben 5:8 volt az állás. Ezután a Solymár változtatott a taktikán és zavaró védekezésre álltak át, de igazából az Esztergom erre is megtalálta az ellenszert és az első félidő 10:16-os eredménnyel ért véget.

A második játékrészt nagyon jól kezdték a vendégek és a 36. percben már 10:20 volt az eredmény. Nagy nyomást helyeztek a hazaiakra, akik a 43. percig mindössze 1 gólt (!) tudtak szerezni, a solymári csapat nem talált fogást a remekül működő esztergomi védelmen.

A 44. percben 12:26, az 54. percben 15:31 volt az állás, a mérkőzést pedig magabiztosan nyerte az Esztergom.

Végeredmény: Solymári SC 19:34 (10:16)

Ábrahám Szilvia 9, Barczi Anna 6, Csiki Renáta 4, Horváth Mónika, Osvald Zsanett és Tóth Bori 3-3-3, Szilágyi Vivien, Takács Angéla és Törőcsik Zsófia pedig 2-2-2 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: – Ellenfelünk a bentmaradásért küzdött, mi pedig a veretlenségünkért. Harcos, kemény mérkőzés volt. A csapat újra bizonyította, hogy megérdemli az aranyérmet. Gratulálok a lányoknak a hozzáállásukhoz, újra egy csapatként küzdöttek a pályán.

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!