Átadták a verőcei bölcsőde új épületét

A kormány politikájának köszönhetően 2010-hez képest csaknem háromszorosára emelkedik 2022-re a családok támogatására fordított összeg a költségvetésben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Verőcén.

Az MTI tudósítása szerint Rétvári Bence – aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője –, a Pest megyei település bölcsődéje új épületének átadásán a családtámogatás bővülésének éves mértékét érzékeltetve közölte, hogy a 2022-es költségvetésben 482 milliárd forinttal több forrás szerepel erre a célra, mint a 2021-esben.

Rétvári Bence hozzátette, hogy a családtámogatásokra a bruttó hazai termék (GDP) csaknem öt százalékét fordítja a kormány, ami Európában a legmagasabb mérték.

“Ez a többlet kell ahhoz, hogy a bölcsődékben új férőhelyek jöjjenek létre, és új gyermekgondozókat tudjanak felvenni” – hangoztatta az államtitkár.

Grauszmann György (független), Verőce polgármestere elmondta, hogy a bölcsőde új épületével megduplázódott településükön a bölcsődei férőhelyek száma: az eddigi 14 helyett most már 28 gyermeket fogadhat a kibővített intézmény.

Közölte, hogy a 223 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatáshoz a település 27 millió forintos önrésszel járult hozzá, és megvásárolta 12 millió forintért a bővítéshez szükséges telket.

Az épület átadásakor Grauszmann György, Szerenka Tibor, a Pest megyei közgyűlés alelnöke és Rétvári Bence vágta át a nemzeti színű szalagot.

(Forrás: MTI)

(Képek: MTI/Bruzák Noémi)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!