Kompenzálják a parkoló bérlettel rendelkező esztergomiakat

Május 20-án, csütörtökön sokan érdeklődtek az Esztergom nevű Facebook csoportban arról, hogy mi a helyzet a 2021-es bérletárusítással és en bloc az újból fizetőssé váló parkolással kapcsolatban. Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán osztotta meg az információkat.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter még a május 20-i Kormányinfón jelentette be, hogy kedvezően alakul a járványhelyzet és ennek értelmében május 25-től visszaáll a fizetős parkolás az országban.

Ezután több önkormányzat is közzétette, hogy jövő keddtől milyen változások lépnek életbe egy-egy településen. Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere május 21-i, azaz péntek esti bejegyzésében arról írt, hogy a 2020-as évben április 6-a után két alkalommal, összesen közel fél évig ingyen lehetett parkolni a városban.

„Mivel a 2020. április 6-a után is érvényes parkoló bérletet vásárlók hátrányba kerültek azzal, hogy ők bérlet formájában fizettek a parkolásért, miközben az országosan ingyenessé vált, ezért Esztergom Város Önkormányzata a bérlettel rendelkezőket kompenzálni kívánja. Emiatt a vonatkozó önkormányzati rendelet módosítása értelmében a 2020. éves, illetve a 2020. április 6. napja után lejáró féléves bérletek érvényességi ideje 2022. január 31. napjára módosul. A hosszabbítást nem kell kérvényezni, minden érintett számára automatikusan megtörténik” – ismertette Hernádi Ádám.

Jó hír, hogy áremelkedés nélkül, változatlan áron vehetik meg az idei bérletet azok, akik nem tartoznak az előbbi csoportba. A város polgármestere azt is közzétette: a parkolóórákat a Gran Parkoló Kft. munkatársai kedd reggel üzembe helyezik, azonban 2021. június 6-ig a parkolóőrök csak figyelmeztetnek a díjfizetési kötelezettségre.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!