Nem kell maszkot viselni közterületen, jönnek a maximum ötszáz fős szabadtéri rendezvények

Ha elérjük az ötmilliós oltottsági szintet, akkor újabb lazítások lépnek életbe. Orbán Viktor miniszterelnök május 21-én, pénteken reggel a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy milyen változásokra számíthatunk.

Az operatív törzs ma reggel újabb döntéseket hozott. Jó hír, hogy miután elértük az ötmillió beoltottat, akkor megszűnik a kijárási tilalom, így már éjszaka is kint tartózkodhatunk a szabadban vagy a közterületeken. Szintén sokan örülnek annak is, hogy véget ér az üzletek, illetve vendéglátóhelyek kötelező zárási időpontja.

Szintén az ötmilliós beoltottsági szintnél lép életbe az a rendelkezés, amely szerint nem kell majd maszkot viselni a közterületeken. Sportolás terén is változásokra számíthatunk, hiszen a szabadban mostantól egyénileg, illetve csapatban is mozoghatunk.

Magán-, illetve családi rendezvények ötven főig korlátozás nélkül megtarthatók, a lakodalmak létszámkorlátját 200 főre emelik. Ha valaki szállodában vagy étteremben szeretne ilyen rendezvényt tartani, akkor a hely üzemeltetője a feladata, hogy a társaságot elkülönítse, tehát a részükre külön termet kell biztosítani.

Fontos, hogy szabadtéri rendezvényeket 500 fős részvételi korláttal lehet megtartani – ebbe egyébként beletartoznak a gyűlések is, ugyanakkor a zárt térben megtartott programokon, valamint zenés-táncos rendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt. Azok a 16-18 évesek, akik megkapták az oltást, ők már saját jogon, tehát felnőtt nélkül is mehetnek zárt térbe, vendéglátóhelyekre, vagy például moziba.

(Forrás: MTI/Magyarország Kormánya)

(MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!