Alépítmény meghibásodás miatt szakadhatott be az úttest Esztergom belvárosában

A napokban beszámoltunk arról, hogy megsüllyedt az úttest a Pálinka patika melletti zebránál, majd szombaton elkezdődött a hibakeresés, ennek érdekében pedig felbontották az úttestet. A helyreállítás a közeljövőben befejeződhet, a forgalomkorlátozást pedig feloldhatják.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt, Kommunikációs Osztályának vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy Esztergom belterületen, a 11-es főúton, pontosabban a Bajcsy-Zsilinszky út – Lőrincz utca csomópontjában valószínűsíthetően a vízműves alépítmény meghibásodása miatt szakadt be az úttest.

A forgalom biztonságos fenntartása érdekében az úthiba környezetét munkatársaik elkerítették, ennek következtében a sávelhúzás miatt, a torlódás elkerülése érdekében a főútról való balra kanyarodás lehetőségét ideiglenesen megszüntették. Vagyis, ha valaki a Kerektemplom irányából közelíti meg a kereszteződést, akkor nem fordulhat rá a Lőrinc utcára, csak egyenesen haladhat tovább.

„Információink szerint az illetékes vízműszolgáltató a burkolat helyreállítását a szerződött alvállalkozójától megrendelte, a javítást a szombati napon (május 22.) kezdhették el” – tette hozzá Pécsi Norbert Sándor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!